dilluns, 10 de novembre del 2014

Barri Sesam



El 10 de novembre de1969 (fa 45 anys) els nens nord-americans van ser testimonis del naixement del que seria el programa educatiu infantil més longeu de la història. “Sesame Street” porta 45 anys ensenyant a milions de nens a través del seu mètode revolucionari, que combina animació, marionetes i actors en una ràpida successió d'escenes per estimular la ment infantil.

-Barri Sèsam va obrir un nou horitzó televisiu, combinant amb una senzilla però cuidada producció, l'educació i l'entreteniment. Avui, són més de 37 temporades en antena, amb més de 4.135 episodis i milions i milions de petits cors conquistats al llarg d'aquests anys.


- Sesame Street se situa en un fictici barri de Manhattan, Nova York, amb els seus edificis, parc, botigues de barris… fins i tot té la seva pròpia estació de metro, al que ens porten les línies A, B, 1 i 2. Concretament però es roda en els Estudis Kaufman Astoria, de Long Island City, Queens. 


- Fins avui, Sesame Street ha guanyat 118 Emmy i nou premis Grammy. És el programa més guardonat de la història de la televisió, i es pot veure a més de 140 països. Aquí no va arribar fins vuit anys més tard, al 1977, amb una versió exclusiva per a Espanya amb els mítics Espinete, la Gallina Caponata, y Don Pimpón. 





 Cantem junts el ... “Na na na … nanana … na na na … “

2 comentaris: