dimarts, 17 de maig del 2011

Astro City, els superherois segons Kurt Busiek


Kurt Busiek, el guionista de Marvels, és també l'autor d'Astro City, una sèrie on es retroba amb Alex Ross que aquest cop, però, només va fer les portades. En el pròleg d'aquest còmic Kurk Busiek fa una interessant reflexió al voltant dels superherois sota el títol "m'agraden els superherois".

Kurk Busiek analitza els superherois i indica que Superman és l'adolescència personificada: Clark Kent és el nen dèbil al que ningú pren seriosament, i que es converteix en un poderós i respectat superhome. Spiderman és l’adolescència vista des d’un angle distint: el de l’adolescent que s’apropa a la maduresa, cometent errors que tenen desastroses conseqüències i fent tot el que pot per arreglar-los mentre aprèn a ser un home responsable en una societat d’adults. El Capità Amèrica és l’ideal nord-americà, que encarna aquesta imatge, el que al 1941 s’estava convertint en el xicot més important del camp del joc mundial i sempre disposat a obligar a que els altres juguessin net... tot i que sigui una mica brusc per aconseguir-ho.



En definitva els superherois poden convertir-se en metàfores, un símbol, ja sigui de la transformació psicològica de l’adolescència, de l’autoimatge d’una nació o qualsevol cosa. I en aquesta capacitat per poder explicar tants aspectes de la vida real es troba una de les explicacions del poder narratiu dels superherois.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada