dilluns, 17 de novembre del 2014

Tanquem la paradeta... fins sempre Senyor Bachs



El presentador de ràdio i televisió Josep Maria Bachs ha mort al setanta anys. Nascut al barri de Gràcia el 1944, el 'senyor Bachs' va treballar a Ràdio Joventut i a RTVE a Catalunya, on va participar en programes com ara “Informatiu Miramar”, “Opinió” i “Giravolt”. Amb l'arribada de TV3 va presentar espais d'entreteniment, com “Tres i l'astròleg” (1984) i “Filiprim” (1985-1989). 

“Filiprim”, va ser el programa que li va reportar més èxit a TV3 gràcies també a secundaris de luxe com l'Encarregat (Jaume Sorribas) i l'Avi (Llàtzer Escarceller). L'any 1993 va fer un parèntesi a la televisió pública catalana i va substituir Jordi Estadella al concurs de TVE “Un, dos, tres responda otra vez”, dirigit per Chicho Ibáñez Serrador. 



Dotat d’una veu claríssima, potent i segura i un posat seriòs, el primer record que guardo d’ell és presentant les notícies de l’“Informatiu Miramar”, quan al migdia es feia la desconnexió del circuit català. Per mi aquelles poques hores de programació en català eren tota una novetat, una excepció que amb la inauguració de TV3 es va resoldre. I a TV3 el “senyor Bachs” seria un dels presentadors més populars. A “Tres i l'astròleg” va introduir els concursos a la televisió catalana, i a “Filiprim” va ser el rei indiscutible de la mitja tarda, amb un programa on es combinaven humor (amb col·laboradors d’excepció com Jaume Perich i continues referències a Palau de Plegamans), concursos, publicitat (creïbles eren les seves falques com les de “Fem un Okey”), trucades telefòniques ( tres, set, tres, tres, vuit i dos números més) i el genial final amb la ja mítica frase “Tanquem la paradeta”. 

Avui més que mai: Tanquem la paradeta, fins sempre Senyor Bachs.


1 comentari:

  1. Em va agafar de molt petit. L'únic que em sona vagament es el Filiprim. Però hi ha detalls que recordo com els que has dit: Tanquem la paradeta, "i dos números més" i el mític encarregat. No et sabria dir perquè era mític, però ho era!

    ResponElimina