diumenge, 27 de juliol del 2014

14, de Jean Echenov


Coincidint amb el centenari de l’esclat de la Gran Guerra, l’editorial Raig Verd ha publicat 14, una petita novel·la de Jean Echenoz. Per justificar-ho al final de llibre recullen “Les grans guerres, especialment les llunyanes en el temps, sovint queden reduïdes a xifres. No és senzill imaginar-se i sentir el dolor, la pudor o la por que van patir els soldats en mig d’uns camps que podrien ser els de qualsevol dels nostres pobles. La Literatura i l’Art ho fan possible. Per això cal publicar Echenoz, perquè amb la seva particular mirada ens fa sentir com pocs”. 

14 ens explica la historia de cinc homes que parteixen amb entusiame i confiança a la guerra l’agost de 1914 i d’una dona que n’espera la tornada de dos. Falta per saber si tornaran, quan i en quin estat. 

Jean Echenoz escriu sobre la gran Història i l’experiència dels homes i dones, sense ocultar mai els combats, el patiment i la mort. Els observa amb una mirada nova i emotiva, i en només 15 capítols i 128 pàgines aconsegueix transportar-nos a aquells terribles dies de la Gran Guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada