diumenge, 21 d’abril de 2013

El temple del sol


En el número de març de 2012 Arquitectura Viva presentava una casa projectada per l’artista suís Not Vital situada a Agadez, al nord de Níger, destinada a veure el sol. Emplaçada en un oasis, l’edifici s’ha concebut com una escultura que es pot passejar o escalar per les escalinates, i amb la única funció de permetre veure la posta de sol en una zona desèrtica on els capvespres són molt intensos. Not Vital ha disposat quatre nivells perquè els observadors puguin canviar el seu punt de vista seguint el moviment solar. Tot el conjunt s’ajusta a un patró estricte: quatre cubs apilats de 3 x 3 metres; una porta per cub situada cadascuna en un costat diferent; un tram d’escales que porta cadascuna a un dels tres cubs, i finalment quatre finestres.
  
Aquest nou temple del sol, construït amb la tova pròpia de l’arquitectura local, recorda altres edificis com els ziggurats mesopotàmics, els temples maies o les mesquites de Tombuctú.  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada