dimecres, 7 de maig del 2014

Iron Sky, nazis a la Lluna



Iron Sky és un gamberrada dirigida per Timo Vueronsola. Aquesta modesta coproducció entre Finlàndia, Alemanya i Austràlia es va estrenar el 2012. Ambientada en un proper 2018, la trama arrenca quan una supercivilització nazi, oculta des de 1945 en el costat fosc de la Lluna, torna a la Terra per conquerir-la. Però els nazis selenites no han calculat que els EUA estan dirigits per una presidenta que recorda moltíssim a Sarah Pahlin i esta encantada amb la possibilitat de començar una guerra espacial. Ironia, sarcasme i dosis de humor fàcil completen la pel·lícula. No s’ha de confondre amb altres històries més serioses com les ucronies sobre un final diferent de la Segona Guerra Mundial (L'home en el castell, de Philip K. Dick, per exemple). Iron Sky és  una poca-soltada concebuda per riure.



Es tracta d’una comèdia negra on brilla especialment la guapíssima Julia Dietze. S'ha aconseguit una molt bona ambientació steampunk, sobretot en el desenvolupament de la colònia nazi a la Lluna, on destaquen les naus (ovnis i zeppelins espacials) i els uniformes. Per passar una estona divertida a partir d’un punt de vista original. 




4 comentaris:

  1. Mmmmm... Promete. No he tenido ocasión de verla (todavía), pero me han hablado muy bien de ella y me lo has confirmado...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pasarás un rato divertido. No es 2001 pero no todo ha de ser tan transcendental.

      Elimina
  2. D'acord si, es gamberra i tal, i totalment exagerada sí, d'acord, i l'ambientació està bé, però no se, esperava que fos més divertida, i la part de l'acció tampoc es res memorable. Suposo que part del problema es que esperava més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari. Suposo que el fet de no esperar res, la sorpresa de la trama i sobretot Julia Dietze fan que la meva impressió de la pel·lícula sigui bona

      Elimina