dimecres, 29 d’agost del 2012

Brave




Pixar (més que no pas Disney-Pixar) ha tornat a estrenar pel·lícula aquest estiu. Brave és la història de Merida una jove princesa escocesa que no accepta el seu destí escrit de princesa i intentarà canviar-lo.

La pel·lícula és una prova del gran desenvolupament tècnic de les tècniques d’animació per ordinador, amb una gran protagonista: la cabellera vermella de Merida, que és tan indomable com la pròpia Merida, però tots els aspectes estan treballats amb una gran precisió: les teles, els tapissos, els cabells, els paisatges...

La història és entretinguda, amb un bon ventall de personatges. Merida n’és el principal, però n’hi ha molts més: una família d’allò més divertida, amb un pare enorme, una mare d’allò més delicada i tres germanets que sí que poden fer el que volen; tres clans escocesos, d’allò més divertits i arquetípics, amb uns primogènits que són la vergonya dels seus pares i que sempre estan disposats a fer gresca i barallar-se; una bruixa-tallista; i una Escòcia que està al darrera de tot i que més que un paisatge de fons és un personatge més.

Una bona pel·lícula que deixa una bona sensació.










2 comentaris:

  1. una delícia de peli. No et va recordar a la cabellera de la Rebekah Brooks?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que certament s'assembla a la cabellera de Rebekah Brooks, amb molts rínxols, per mi la pèl-roja per excel·lència és Maureen o'Hara (era irlandesa) a L'Home tranquil.

      Elimina