dimecres, 9 de gener del 2013

Vittorio Giardino




Vittorio Giardino (Bolonya 1946) és un dels grans autors de còmic de l’actualitat i un dels millors representants de la línia clara. Va començar la carrera d’enginyer electrònic, abans d’orientar-se al 1978 cap el còmic i la il·lustració. L’any 1979 va crear el personatge Sam Pezzo, un detectiu al més pur estil de Philippe Marlowe però traslladat a la Itàlia de finals dels 70. A partir de 1983 crea el personatge de Little Ego, que protagonitza petits episodis eròtics que poblen els seus els somnis.


L’any 1982, després de casar-se amb una dona jueva, Giardino va crear Max Fridman, un ex-agent jueu dels serveis secrets francesos que protagonitzarà diverses històries a través dels anys 30: Rapsòdia Hongaresa, La Porta d’Orient i No passaran, aquest darrer durant la Guerra civil espanyola.



L’any 1991 va crear Jonas Fink, la història d'un jove jueu que pateix a la Praga de la dècada dels 50 la dictadura estalinista.

En totes les seves obres Vittorio Giardino es caracteritza per un dibuix molt realista, una ambientació acuradíssima que es demostra fins al mínim detall, i uns guions sòlids i complexos.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada