dilluns, 1 de novembre del 2010

El Condensador de Fluzo

Quants cops no hem pensat en canviar una part de la nostra vida?, Segur que tots voldríem tenir una màquina del temps i viatjar a algun punt del passat per millorar algun aspecte del que ens ha passat, o voldríem viatjar al futur per saber que ens espera.


Robert Zemeckis, sota la tutela d’Steven Spielberg, i amb el ritme de la música d'Alan Silvestri, va fer realitat aquest vell somni gràcies a la velocitat del  Delorean i a la invenció del condensador de fluzo.  

Amb la Trilogia de Regreso al Futuro, Robert Zemeckis va assolir una de les fites més altes del cinema d’entreteniment i  del cinema de ciència-ficció. Malgrat que ja conec com acaben mai no em canso de veure aquestes tres pel·lícules, ho tenen tot: acció, comèdia, sorpresa, referències... Mai no sé amb quina de les tres quedar-me: amb la primera part en que es planteja tot l’entrellat; amb la segona que guanya en complexitat i planteja una trama encara més enrevessada; 

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BTTFTimelines.png
o la tercera part, un western com cal, amb el seu dolent dolentíssim, Gos rabiós Tannent, una imitació de Liberty Valance, que fins i tot llueix fuet de plata i que serà derrotat finalment per un Clint Eastwood molt peculiar.   

I al final, quan acaba la pe·licula, sempre queda el moment per la reflexió: si tingués una màquina del temps, què faria?, m’atreviria a pujar-me i córrer el risc de canviar el continu espai-temps? O viatjaria al futur, per conèixer el que serà? O viatjaria a algun temps remot, amb l’esperança de conèixer millor el passat?. Per què, seriem capaços de determinar el moment del passat que podria canviar el nostre present, coneixem tan bé la nostra pròpia història personal com per determinar quin moment és prou decisiu o no seria possible determinar uns punts d’inflexió suficientment clars perquè la nostra vida no la marquen unes quantes  eleccions, sinó que és molt més complexa.  Per si de cas quan em compri un cotxe demanaré que porti de sèrie un Condensador de Fluzo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada