dissabte, 12 de maig del 2012

La Triple Vida de Michele Sparacino, Andrea Camilleri


La Triple Vida de Michele Sparacino és un conte d’Andrea Camilleri publicat per Bromera dins de la Col·lecció L’Eclèctica. Dividit en quatre capítols només ocupa quaranta cinc pàgines. 

El relat narra la triple història de Michele Sparacino, que pel caprici de l’atzar va nàixer al voltant de la mitjanit, un fet que resultaria intranscendent si no fóra perquè hi ha qui afirma que el rellotge del poble s’avança deu minuts. Aleshores no es sap en quin dia ha nascut realment. El problema s’embolicarà quan apareix en escena un altre Michele Sparacino, un agitador de masses que aconseguirà que els treballadors de les mines es revoltin contra el amos per no pagar-los els deu minuts de més que han fet cada dia.



El segon Sparacino, però, no existeix realment i és el resultat de la fantasia de Liborio Sparuto, un periodista mandrós i mentider que s’inventa una figura esmunyedissa fora de la llei per explicar la revolta. El Michele Sparacino pagarà tota la vida per les mentides de Sparuto. Al final tindrà una tercera vida per a reparar les equivocacions, una vida desconeguda.

El breu relat es seguit per una interessant conversa entre Andrea Camilleri i Francesco Piccolo, que aporta algunes claus de l’escriptura de Camilleri, molt metòdica, els llibres de Montalbano, per exemple sempre s'ordenen en divuit capítols de deu pàgines. També ens parla sobre l’esperit creatiu de Camilleri, que es considera cada cop més lliure. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada