dimarts, 11 de setembre del 2012

Barcelona 1714, l'onze de setembre. Oriol Garcia i Quera


Oriol Garcia i Quera és l’autor del guió i els dibuixos de Barcelona 1714, l’onze de setembre, un còmic amb el rerefons històric de la Guerra de Successió. En una Barcelona assetjada per les tropes borbòniques els barcelonins resisteixen sense esperança de victòria.

Oriol Garcia s’ha especialitzat en la realització de còmics que tenen com a marc episodis claus de la història catalana, com Corpus 1640, la Revolta dels Segadors o Guifré 897, l’orígen de la nacióEl dibuix de Garcia Quera, molt realista i detallat recorda a l'estil de Giraud en la sèrie Blueberry. 

Barcelona 1714, igual que la resta de treballs d’Oriol Garcia, parteix d’un treball molt gran de documentació històrica, tant pel que fa a la reconstrucció de la indumentària, espais, edificis, com pel que fa als fets. Quan llegeixes el còmic és fàcil endinsar-se en la història: Oriol Garcia aconsegueix que t'emociones pensant en els sacrificis d'aquells homes i dones que van lluitar per unes idees, i van ser traïts per tots i tothom, abandonats a la seva sort. 





2 comentaris: