diumenge, 2 de setembre del 2012

Battlestar Galactica




L’any 1978 aprofitant l’espectacular èxit d’Star Wars els productors Glen A. Larson i Donald Bellisario van realitzar la sèrie Battlestar Galactica, que a Espanya es va estrenar sota el títol Galáctica, Estrella de Combate.

Apollo, el Comandant Adama i Starbuck

Amb un repartiment encapçalat per Lorne Green, en el paper de Comandant Adama, Richard Hatch i Dirck Benedit interpretant als pilots Apollo i Starbuck, la sèrie narra la història dels supervivents de les Dotze colònies després de l’atac massiu dels cylons, una raça mecànica enemiga dels humans. Sense possibilitat de retorn als seus planetes d’origen les restes de la humanitat emprenen un llarg camí a la recerca d’una tretzena colònia al marge de les dotze que segons les llegendes es diu Terra. Els supervivents s’organitzaran en una flota espacial heterogènia, protegida per la Galàctica, la única Estrella de Combat que resistirà inicialment el traïdor atac dels cylons.

En el seu moment va ser la sèrie de televisió més cara i així es nota en el disseny de les naus (desenvolupat en part per Ralph McQuarrie, responsable dels dissenys d'Star Wars) sobretot de l’estrella de combat Galàctica i els Vipers (els caces de l’estrella de combat) i els cylons estan ben aconseguits.

Battlestar Galàctica

Vipers

Cylon Rider

Centurions Cylon

Amb alguns dels efectes especials creats per John Dykstra (autor dels efectes d'Star Wars), Galactica va ser molt popular a principis dels vuitanta, però actualment quan es torna a veure fa la impressió de ser una sèrie massa infantil (segurament per això em va agradar tant). Hi ha una història interessant de partida, però els capítols moltes vegades són repetitius, igual que l’ús de molts dels efectes. La Galàctica de 1978 moltes vegades semblava un western espacial inconnex i era com la majoria de les sèries de l’època molt innocent.

A partir del 2003 es va crear una sèrie que partint de moltes de les idees de la Galàctica de 1978 crearia una obra molt més complexa i interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada