dilluns, 3 de setembre del 2012

Doraemon, el gat còsmic naixerà d'aquí a cent anys


El 3 de setembre de 2112 naixerà Doraemon, el gat còsmic. Doraemon és un gat-robot blau, amb un gran cap sense orelles (sembla que uns ratolins se les van menjar una nit, mentre dormia, i per això té pànic als rosegadors) i amb una butxaca a la panxa proveïda de un munt d’objectes. Doraemon va aparèixer en el calaix de l’escriptori de Nobita Nobi, enviat des del futur pels descendents de Nobita que creien que sense algú que l’ajudi i l’orienti mai no podrà fer res de profit a la vida.

Nobita és un nen amb ulleres, mandrós i maldestre, que efectivament necessita amb massa assiduïtat l’ajut de Doraemon. Normalment Nobita utilitzarà els invents i gadgets de Doraemon per lliurar-se d’algun problema o simplement per presumir davant dels companys, però gairebé sempre generarà un daltabaix més gran, ja que Nobita (i en molts casos Doraemon) no fan un ús correcte dels aparells. Entre els gadgets de Doraemon, a banda de la màquina del temps ubicada al pupitre de Nobita, hi ha el “casquet volador”, o la “porta màgica” que porta a qualsevol lloc.

Els personatges secundaris són: Shizuka, l’estudiosa i amable companya de Nobita, que està perdudament enamorat d’ella; Gegant, el clàssic buscabregues, afeccionat al karaoke; Suneo, un nen amb més recursos, aliat de Gegant, que sempre presumeix de joguines cares; Dorami, la germana de Doraemon; i els pares de Nobita.

Doraemon va ser creat com un manga per Fukimoto i Abiko a finals de 1969. El 1973 es van fer els primers episodis de la sèrie de televisió, però no serà fins 1979 que la sèrie es consagrarà definitivament. S’han realitzat més de dos mil episodis i encara es fan nous episodis. L’èxit de Doraemon és impressionant, potser agrada l’humor de les històries, la manca de malícia i la ingenuïtat que transmet, les desventures de Nobita i Doraemon... o potser el desig secret que es desperta en nosaltres de tenir un gat còsmic al costat que tregui de la butxaca objectes del futur que ens arreglin els problemes més immediats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada