diumenge, 19 de febrer del 2012

El misteri de la Tracció 22


L’editorial NetCom2 ha publicat el primer episodi de Las investigaciones de Margot, El misterio de la Tracción 22, amb guió d’Olivier Marin i dibuixos del mateix Marin i Émilio Van Der Zuiden.

Margot treballa com a becària en una revista d’automòbils. En un univers masculí intenta fer-se forat com periodista malgrat les burles dels seus companys. Amb l’ocasió del vint-i-cinquè aniversari de la Tracció davantera de Citroën, aconsegueix finalment el primer encàrrec per investigar el model 22 CV. El 22 CV és un model presentat per Citroën el 1934, audaç, innovador, potent, preciós, amb un motor V8 idèntic al dels cotxes americans, i ho tenia tot per convertir-se en el rei de les carreteres, però per fer front a les dificultats financeres André Citroën es va veure obligat a vendre l’empresa a Michelin, el major creditor. La producció del 22 CV es va detenir i les peces específiques del model es van destruir. Segons la llegenda es van construir de 6 a 20 peces.


Una excel·lent notícia per la recuperació de la línia clara. El guió és àgil i divertit mentre que el dibuix recorda a les Pin-up de Berthet, en el que destaquen els Citroën i Margot, amb un guarda-roba immens i més corbes que les carreteres i els automòbils.

Homenatge a La Marga Groga de E.P. Jacobs

http://oliviermarin.blogspot.com/
http://emiliovanderz.blogspot.com.es/2011/11/no-me-digas.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada