divendres, 16 d’agost del 2013

Els fills dels nostres fills, de Clifford D. Simak


Els fills dels nostres fills (1974), de Clifford D. Simak, explica com un dia d’estiu s’obre una porta en el buit i comencen a sortir centenars, milers, milions de persones procedents d’enlloc. Diuen que venen del futur i són els fills dels nostres fills i necessiten l’ajuda del present. Un perill incontrolable apareix en el futur i és necessari tallar el pont que els ha portat a través del temps, però com acostuma a succeir algú es deixarà una porta oberta...

Clifford D. Simak planteja una obra de ciència-ficció amable, breu, de només 154 pàgines, però amb espai per desenvolupar interessants idees socials, econòmiques...: des dels viatges en el temps a partir de túnels, i la proposta d’un futur en què després d’una crisi provocada des del present els valors canvien: sense religions, sense obsolescència programada... Idees amb les que Clifford D. Simak ens fa pensar.

Per altra banda resulta curiós com Simak aborda els viatges en el temps evitant el problema de les paradoxes temporals, obviant-les ja que els viatges en el temps no creen una única línia del temps, sinó que aquestes són múltiples i no interfereixen entre elles. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada