dissabte, 28 de gener del 2012

Jodorowsky: el cinema i els còmics


El Cultural de El Mundo publicava la setmana passada una interessant entrevista realitzada a Alejandro Jodorovsky, escriptor i guionista de còmics tan famosos com El Incal o La Casta dels Metabarons. Em van resultar especialment interessants algunes reflexions al voltant del còmic i el cinema:

Pregunta: ¿Vacila antes sus amistades de haber tenido al gran Moebius a sus órdenes?
Resposta: Pero si es mi amiguito! Pero ni Moebius ni Manara ni tantos otros dibujantes de còmics ha estado a mis órdenes en 40 novelas gráficas. Colaborábamos. El còmic es ideal. Inventas diez mil navíos estelares sin que te cuesten millones de dólares como en el cine, un mundo de ladrones.
Pregunta: Pero usted también es cineasta y pide donaciones para su próxima película, la Danza realidad.
Resposta: Pido donaciones porque el cine es un sucio negocio que se guía por el dinero y yo no quiero que lo ganado o perdido certifique si mi película es buena o mala. 

Curioses reflexions d'una persona que va estar a punt de portar a la pantalla Dune, però certament el món del còmic permet la construcció d'imaginaris molt poderosos a partir d'una gran economia de mitjans ja que amb un bon dibuixant es pot aconseguir recrear personatges o escenaris que per al cinema seria molt més difícil. 


Una nau espacial de  La Casta de los Metabaraones, recreada per Juan Giménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada