dilluns, 11 d’abril del 2011

Marvels

Acabo de llegir Marvels, un gran còmic, amb dibuixos d’Alex Ross sobre un guió de Kurt Busiek. Es tracta l’obra amb la que es va donar a conèixer Àlex Ross i explica tota la història dels prodigis de Marvel, vista des del punt de vista d’un fotògraf, Phil Sheldon, que contempla les aventures d’aquests herois des dels seu orígens amb la Torxa Humana i Namor, la transformació del Capità Amèrica, els 4 Fantàstics, Iron Man, els Vengadors, els Mutants de la Patrulla-X, fins a l’últim dels grans superherois: Spiderman.

No és una trama original, és un resum de allò que ja havia publicat Marvel, però es narra de forma unitària i amb una coherència al llarg de tot el temps: la relació entre els humans i els prodigis es basa en la necessitat i la desconfiança. Els homes necessiten que els ajudin, però no els agrada acceptar aquesta ajuda, que mostra les mancances pròpies. Malgrat que sabem què passarà la història sembla nova, i lamentes que s’acabi.

En el dibuix, com sempre Alex Ross es mostra magistral, tot i que potser en un estadi una mica per darrera que a Kingdom Come, una obra posterior. És possible que el dibuix hiperrealista de Ross funcioni millor amb l’univers DC, més espectacular i més  majestuós que l’univers Marvel, més real i menys transcendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada