dissabte, 15 de setembre del 2012

El Mercenario, de Vicente Segrelles



El mercenario, de Vicente Segrelles, és la història d’un guerrer de fortuna ambientada en el país dels Núvols fa uns mil anys. El país dels núvols es trobava en l’enorme zona muntanyosa centre-asiàtica, vertebrada per la gran serralada de l’Himàlaia. En una vall envoltada d’altíssimes muntanyes dins de la qual hi havia una capa de núvols permanents. Per sobre d’aquesta capa sobresortien masses muntanyoses que formaven altiplans, valls, rius i un enorme llac. Alguns pics que sorgien aïllats semblaven illes en mig d’un mar de cotó. El seu clima no era el fred glacial que corresponia a una cota tan elevada, sinó càlid i agradable, sens dubte regulat per l’excepcional configuració geològica.

En aquest país de les altures va florir una civilització que tenia una particularitat excepcional: els seus habitants es desplaçaven muntant dracs voladors. Sembla que les glaciacions que van provocar la desaparició dels dinosaures de la Terra no van afectar la vall tancada i els rèptils voladors van evolucionar fins formes més perfectes. Aquests són els rèptils que s’han vist a vegades en altres llocs del planeta, originant nombroses llegendes medievals i contes populars tant en Orient com Occident.

El mercenari munta estranyes criatures alades i porta el cos protegit per una sòlida armadura. És un guerrer intemporal que recorre hipotètics països, creua ciutats fantàstiques, combat contra els adeptes a la màgia negra i caurà als peus de Nan-Tay una preciosa i valenta companya.  

Les històries del Mercenari, són simples, fantasia pura i directa, però el que més destaca, sens dubte és el treball de Vicente Segrelles, ja que les vinyetes hiperrealistes estan realitzades a l’oli. Segrelles, gran il·lustrador amb la sèrie aconseguirà del Mercenario aconseguirà unes imatges espectaculars. El mercenario és un còmic que més que llegir s’admira. 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada