dijous, 6 de setembre del 2012

La petite mort, Will Santillo




El cas de una fins ara desconeguda regidora d’un petit municipi que s’ha fet famosa de la nit al dia per la difusió d’un vídeo casolà en la que apareix masturbant-se m’ha fet recordar el llibre La petita mort. La difusió del vídeo, al marge de la oportunitat de la gravació, no s’hauria d’haver produït ja que es va fer sense l’autorització de la protagonista i ha afectat a un entorn immediat. Ni tan sols l’activitat política de la regidora, més exposada a l’opinió pública, justifica l’enrenou que li ha causat.  

La petita mort és un llibre de fotografies de Will Santillo, publicat per Taschen, que recull instantànies de dones masturbant-se. Les fotografies s’acompanyen de petites explicacions de les mateixes dones sobre la seva experiència. Les imatges més sensuals que sexuals estan fetes en color sèpia, i busquen l’erotisme. En la majoria dels casos l’objectiu de la càmera es centra en l’expressió de les dones, abans que en el propi sexe, que quan pot ser massa explícit es difumina o es distorsiona amb el moviment de captura. Will Santillo explica que ha intentat realitzar el que anomena fotografia del miratge, que és l’art que condueix a l’espectador a estats d’ànims concrets.

Com reflexiona l’editora del llibre, Dian Hanson, “Si l’orgasme es pot definir com la petita mort, és la masturbació un petit suïcidi?”. En tot cas segons Will Santillo, l’expressió més repetida per les dones que van posar per ell era “em sento més forta” després de tenir l’orgasme. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada