dilluns, 8 d’abril del 2013

10 anys sense Jose Couso


 José Couso, càmera de Tele 5 desplaçat a l'Iraq per cobrir l'atac del govern de George W. Bush al règim de Saddam Hussein, va morir el 8 d'abril de 2003, la divisió d'infanteria de l'exèrcit dels EUA, des de l'altra banda del riu Tigris, disparava un projectil a les ordres del sergent Gibson. Va impactar a la planta 15 de l'Hotel Palestine, on s'hi allotjava bona part de la premsa independent. José Couso perdia la vida davant dels seus companys de professió. El dia abans, havia estat assassinat el periodista Julio Anguita Parrado.

Couso tenia 38 anys, era casat i amb dos fills.  El 9 d'abril, l'endemà de l'atac contra l'hotel i contra altres seus de la premsa independent, no controlades pel Pentàgon, l'exèrcit nord-americà va ocupar Bagdad. De la presa de la ciutat no van circular imatges en viu. L'únic que va poder veure la comunitat internacional va ser el teatralitzat enderrocament de l'estàtua de Saddam Hussein pels iraquians.
Una dècada després, ningú no s'ha responsabilitat de la mort de Jose Couso, però la seva família segueix lluitant perquè es faci justícia.Una mort produïda en el marc d'una guerra injusta com totes, basada en les mentires sospitoses dels EUA i aplaudida des del govern espanyol del moment presidit per l'inefable Jose Maria Aznar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada