dimecres, 27 d’agost del 2014

Supercalifragilístic aniversari: Mary Poppins (la pel·lícula) fa cinquanta anys


Aquests dies, la que possiblement ha estat la mainadera més famosa de Hollywood, celebra 50 anys. Mary Poppins, guanyadora de cinc premis Oscar, es va estrenar ara fa cinc dècades, el 27 d’agost de 1964. No només va ser la pel·lícula més taquillera l'any sinó que a més va ser pionera en l'ús dels croma -els fons blaus o verds que actualment són d'ús comú al cinema d'efectes especials- per barrejar imatges reals i dibuixos animats. 

L'actriu que interpreta Mary Poppins, Julie Andrews, va guanyar el seu primer i únic Oscar per la seva actuació d'una mainadera que transforma el món de dos nens criats per un pare desatent en un passeig de música i color. Precisament la música és un dels elements del film que han perdurat a través dels anys, amb composicions com la guanyadora del premi de l'Acadèmia "Chim Chim Cher-ee" o la cèlebre"Supercalifragilisticexpialidocious". Aquesta cançó, com tota la resta de les que apareixen a la pel·lícula, són obra dels germans Sherman, Richard i Robert, que van aconseguir dos Oscars pel seu treball en aquest film. 

"Mary Poppins" està inspirada en una sèrie de llibres de Pamela Lyndon Travers. De fet, el camí per aconseguir que la història de la mainadera es portés a la gran pantalla va fer suar Walt Disney, perquè l'escriptora anava refusant totes les propostes d'adaptació que se li presentaven.



2 comentaris:

  1. No em creuràs, però saps que no l'he vist mai? Efectivament no tinc infància >_<

    ResponElimina