dissabte, 14 d’abril del 2012

Desconectados, de Calo


He llegit Desconectados de Calo, un còmic en principi lleuger que es llegeix molt ràpid però que dona molt per pensar. Perquè malgrat un traç simple i agradable (que pot recordar vagament el llapis de Chaland) al fons de les històries hi ha una interessant reflexió sobre les relacions i sobre la indiferència.


Desconectados s’ha publicat per Ediciones Diabolo, i està format per dues històries independents. La primera, que dona títol a l’àlbum, Desconectados, reflexa les noves relacions en l’era digital, el sexe a través d’internet, les mentides, i la solitud interna que a vegades acompanya a les relacions estables. Calo visualitza brillantment la incomunicació en l'era de la comunicació, que a vegades facilita la llunyania del que és proper, i proporciona la impressió que les distàncies s'escurcen amb aquells que estan a la xarxa. 


La segona història és Rehacer mi vida, una animada tragedia, i com el mateix Calo explica al seu blog és una “tonterieta” més antiga que l’autor ha rescatat, protagonitzada per un antiheroi que acaba de naufragar en una relació i que navega a la deriva autocompadint-se sense gaire criteri. Potser començarà demà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada