dilluns, 7 d’octubre del 2013

Asterix contra les nuclears


Asterix i les nuclears és un còmic dels anys vuitanta, creat per uns activistes alemanys antinuclears que va assolir certa difusió entre els moviments ecologistes, en uns moments on la implantació o no de l’energia nuclear era un focus de debat important.

La idea, semblant a la utilitzada a Tintin en el Salvador. El  parteix d’utilitzar vinyetes dels àlbums d’Asterix hàbilment combinades alterant els diàlegs per explicar una nova història. Juli Cèsar decideix solucionar el problema energètic de l’imperi instal·lant un Casca-Atomos (una central nuclear) al costat de l’aldea gala d’Asterix i Obelix. Immediatament tota l’aldea gala es rebel·larà contra el projecte. El paral·lelisme és evident: Juli Cèsar representa a l’estat que vol desplegar l’energia atòmica mentre que els gals són els activistes antinuclears.

El còmic o fanzine està ben fet, editat en blanc i  negre però amb prou qualitat, i sempre és interessant llegir-lo en un moment com l’actual en el qual el debat energètic i l’energia nuclea continua vigent, ja que mai no s’ha resolt. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada