dissabte, 5 d’octubre del 2013

Castilla Drive, novel·la gràfica d'Anthony Pastor


Castilla Drive és un excel·lent exemple de novel·la gràfica negra. Premiada al Festival Internacional de la Bande Dessinée d’Angoulême, és la primera obra traduïda al castellà d’Anthony Pastor, nascut a França el 1973 va viure fins l’adolescència a Espanya per després tornar a França on ha desenvolupat la tasca com a dibuixant.


A Castilla Drive, amb un dibuix eficaç, Anthony Pastor explica una història de detectius digna del millor cinema negre americà. Ambientada a Trituro, una imaginària població nord-americana que recull els tòpics del gènere. Les coses no van bé a Trituro. Els Nadals són freds i neva, i mai abans havia nevat a Trituro. Sally Salinger, esposa d’un detectiu que l’ha abandonat a ella i als seus dos fills. Ara s’encarrega del negoci, especialitzant-se en adulteris, i fraus a assegurances, però haurà d’afrontar l’estrany cas d’Osvaldo Brown, anomenat “el Supervivent”.  Osvaldo Brown no té família i és un poeta frustrat, un home comú, un simple netejador, sense problemes que ha rebut un tret i que creu que encara està en perill.



Castilla Drive és una excel·lent novel·la gràfica, un perfecta novel·la negra. Es llegeix molt fàcilment, amb ganes de descobrir el que amaguen els personatges, com totes les bones novel·les negres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada