dissabte, 17 de març del 2012

La vengaza del Conde Skarbek, per Yves Sente i Grzegorz Rosinski



La venjança és un tema que ha inspirat  nombroses obres literàries. Probablement la més famosa sigui El comte de Montecristo, d’Alexandre Dumas, però n’hi ha moltes més: Hamlet, Moby Dick, 20.000 llegües de viatge submarí...  s’endinsen en aquest sentiment i l’incorporen com el motor de les seves històries.



La venjança del Comte Skarbek és un doble còmic amb guió de Yves Sente i dibuix de Grzegorz Rosinski. El primer volum porta com a subtítol Dues mans d’or, mentre que el segon es subtitula Un cor de bronze. Es narra la història del Comte Skarbek, un noble polonès, emparentat amb Chopin, que es convertirà en el pintor Louis Paulus. Louis Paulus desapareixerà, però retornarà anys després per executar la seva venjança, d’una forma sorprenent i amb nombrosos girs i canvis. Entremig acció, esgrima, pirates, passió, traïció i redempció...


Yves Sente que s’ha encarregat del guió d’algunes de les darreres aventures de Blake i Mortimer planteja una història molt influïda per la literatura del folletí del segle XIX, amb múltiples homenatges a Alexandre Dumas. El dibuix i el pinzell de Grzegorz Rosinski estan a una gran alçada i sembla difícil trobar una manera millor per plasmar gràficament una obra en la que l’art i la pintura són tan importants.


Molt recomanable. Només un consell: cal tenir el segon volum preparat per poder continuar la lectura quan s’acaba el primer. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada