dimarts, 18 de març del 2014

Vol 714 a Sidney, i el misteri de Malasyan Airlines



Aquests dies l’estranya desaparició del vol MH370 de Malasya Airlines i les conjectures sobre un possible segrest m’han recordat la trama de l’àlbum de les aventures de Tintín Vol 714 a Sidney. 



L’àlbum marca el retorn a l’aventura. Va començar a sortir al setmanari Tintín, el setembre del 1966, quatre anys després d’acabar-se Les joies de la Castafiore. Sorgeix una nova figura: el molt riquíssim Laszlo Carreidas, l’home que mai no riu. Aquest home és un milionari, propietari d’avions i companyies petrolieres, i de la beguda Sani-Cola. Aquest personatge fou inspirat per Marcel Dassault. És un tipus paradoxal: pertany als bons, però sota l’efecte del sèrum de la veritat, apareix com un ésser sense massa escrúpols a l’hora d’amassar la seva fortuna. Quan Tintín, Haddock i el professor Tornasol es dirigeixen a Sidney a un Congrés Internacional d’Astronàutica retroben al pilot estonià Szut, que està treballant per a Carreidas. Aquest els convidarà al seu avió privat, el Carreidas 160 (excepcionalment dibuixat per Roger Leloup) però aviat el tranquil viatge es converteix en una inesperat segrest quan  reapareixerà en Rastatopoulos, qui crèiem que s’havia ofegat al final de Stock de coc, i al seu amic Allan.

El Carreidas 160


Cap al final de la història, trobarem a Mike Ezdaditoff, personatge inspirat en Jacques Berger, autor del llibre Le Matin des Magiciens i animador de la revista Planète. Aquí veiem la fascinació que sentia l’Hergé pels fenòmens paranormals i extraterrestres.

Volant baix per esquivar els radars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada