dissabte, 29 de març del 2014

Velocitat espacial

Ara que alguns territoris terraquis poden ser enviats a l'espai, la ciència ha resolt un dels misteris més ocults de la cinematografia: Quina de les naus espacials guanyaria una cursa per l'espai sideral? Una de les divulgadores científiques més importants, Ángela Posada-Swafford, ha respost la pregunta i conclou que la nau de més ràpida de les que es fan i es desfan és l'extraordinària Tardis de la sèrie Doctor Who. La “Time and relative dimension in space tardis” és capaç de transportar els passatgers de a qualsevol punt de l'espai de manera instantània. Aquesta és amb el Cor d'Or (Guia de l'Autoestopista galàctic) i Planet Express de Futurama les tres primeres del podi. De fet són les úniques que gaudeixen del desplaçament instantani.


Deixats els llocs de medalles, els diplomes són per l'incommensurable “Falcó Mil·lenari”, que conduïda per Hans Solo ocupa el primer lloc de les naus capaces d'assolir una velocitat que frega el desplaçament instantani.


En la categoria inferior, les naus amb una velocitat superior a la llum, trobem altres vehicles que freguen la mitologia. L’Enterprise d'Star Trek ocupa la cinquena plaça de les naus més ràpides. L'Enterprise calcula la seva velocitat a través de warp, que equivaldria a la velocitat de la llum.


Després de les grans velocitats entren en la llista i catalogades com a naus de velocitat sublumínica, la Serenity (Firefly) -podria recórrer la distància de la Terra al Sòl en 16 dies- i Jupiter 2 de Perduts a l'espai, que passejava la família Robinson fins Alfa Centauri.


Tanca la llista un altre venerable de l'espai sideral. Una màquina honrada per la memòria i per la seva capacitat d'atac, resistència i velocitat, la Battlestar Galàctica. La famosa nau de la sèrie del mateix nom pot fer gambades de diversos anys llum a la vegada. Ben preparada per al viatge interespacial té el problema que el seu combustible, el tylium, només es troba en alguns planetes de la galàxia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada