dijous, 8 de maig del 2014

Buck Rogers, biri-biri biri biri


Buck Rogers és un personatge de la més pura ciència ficció, creat per Philip Francis Nowlan a les pàgines de la revista Amazing Stories en 1928, sota el nom inicial d'Anthony Rogers. Posteriorment aconseguiria una gran popularitat com tira còmica en el Dille’s syndication company, amb el nom definitiu de Buck Roger, amb el qual ha passat a la posteritat. 

Buck Rogers és un pilot del segle XX que quedarà congelat en l’espai i retornarà a la Terra en el segle XXV. Les populars aventures de Buck Rogers servirien com a font d’inspiració del personatge de Flash Gordon, creat per Alex Raymond el 1934. 

El personatge ha passat per múltiples adaptacions que van des de la ràdio fins al cinema i la televisió (fins i tot l'ànec Lucas el va caricaturitzar en Duck Dodgers). La més moderna de les adaptacions va ser una sèrie de televisió de la NBC que va ser emesa de 1979 a 1981. S’acabava d’estrenar la Guerra de les Galàxies i s’havia d’aprofitar la moda de l’espai. La sèrie produïda per Glen A. Larson es va emetre a Catalunya en els inicis de TV3. De fet en molts països el pilot es va arribar a emetre als cinemes en la primavera de 1979. 


La producció de Larson va néixer a partir del treball que el mateix productor havia realitzat en la sèrie Battlestar Galactica i per això ambdues sèries comparteixen materials. Els caces de Buck Rogers, per exemple, són dissenys previs de vipers del gran Ralph McQuarrie que es van descartar per a Galàctica. 


La sèrie estava protagonitzada per Gil Gerard, en el paper de Buck Rogers. L’acompanyava la Coronel Wilma Deering, interpretada per Erin Grey, que es passava la sèrie enfundada en comprimits i lluents uniformes i aportava la tensió amorosa no resolta amb Buck Rogers. Buck es comportava com un mascle Alfa primitiu (recordem que tenia més de 500 anys) en un sofisticat segle XXV.  


Però sens dubte la majoria dels que van veure la sèrie recordem al robot Twiki i el seu biri-biri biri biri. Una sèrie per als nostàlgics, innocent, amb trames molt senzilles, amb cert punt infantil i algunes bones troballes (especialment de disseny). 


biri-biri biri biri


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada