dissabte, 24 de maig del 2014

Reflexionant...

George Bernard Shaw posant com el Pensador,
fotografia de Alvin Langdon Coburn (1906)

Demà és jornada electoral, en aquest cas estem convocats a les urnes per escollir els diputats del Parlament Europeu, una institució buida en un espai, la Unió Europea que cada cop es mostra menys democràtica. S’escull un parlament sense gaire funcions, mentre que la Comissió, que realment té un poder enorme va a càrrec dels estats membres. Es podria dir que els autèntics poders de la Unió s’escullen a partir d’un sufragi molt indirecte i filtrat.

D’altra banda aquesta no és l’Europa que vull. Les seves polítiques econòmiques ens han abocat a la crisi i només han interpretat aquesta com una crisi monetària i només s’han dedicat a salvar i rescatar les entitats bancàries. No crec en aquesta Europa, però demà hi ha la possibilitat de votar, i malgrat que no ens hem de conformar intervenint en política un cop cada cinc o quatre anys, crec que a pesar de tot s’ha de votar.

Jo personalment em prenc el dia d’avui per reflexionar amb una mica de filosofia i decidir a quina candidatura atorgaré la meva confiança. De fet ja ho tinc decidit fa temps. Decidir sempre és important, i ho hem de fer sempre, fins i tot quan no ens volen deixar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada