dijous, 23 d’agost del 2012

L'Imperi de Trigan, de Don Lawrence i Mike Butterworth



L’imperi de Trigan és una sèrie amb guió de Mike Butterworth i dibuix molt realista de Don Lawrence. Narra la història del planeta Elekton, un llunyà planeta a dos bilions de quilòmetres de la Terra, durant el regnat de Trigo, que va ser el forjador de l’imperi de Trigan.

S’ha publicat de manera molt desordenada en castellà: als anys vuitanta van veure la llum alguns números dins de Cimoc Extra Color, i ara Planeta de Agostini ha publicat set volums, sense esforçar-se gaire en mantenir cap ordre, fet que provocarà el desconcert del lector.

Les aventures de l’imperi de Trigan segueixen un guió a vegades molt maniqueu, però el que especialment destaca és el dibuix i la recreació obra de Don Lawrence. En l’imperi de Trigan conviuen els elements propis de l’imperi romà (vestits, armadures, edificis, organització política...) al costat de armes, edificis, i vehicles d’allò més futuristes, sense deixar de banda éssers fantàstics i races hominoides. El dibuix de Lawrence encara és un regal per a la vista, malgrat que per al guió els anys han passat amb més intensitat.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada