divendres, 31 d’agost del 2012

Tadeo Jones




Tadeo Jones (2012) és una pel·lícula espanyola, dirigida per Enrique Gato, que narra les aventures d’un paleta que somnia convertir-se en arqueòleg, malgrat la por que té a les mòmies i que es veurà arrossegat a la recerca del tresor ocult dels inques a la ciutat perduda de Taipipi. Al seu costat l’acompanyaran el seu gos Jan i l’arqueòloga Sara Lavrof.Per arribar a Taipipi hauran de viatjar a Machu Picchu, el desert de Nazca i endinsar-se en la selva amazònica. El tresor també és perseguit per una malvada empresa de caçatresors, que recorda fins i tot en el nom, als tristament coneguts pirates de l'arqueologia Odissey. 

La pel·lícula, que parteix de l’èxit de dos curtmetratges molt guardonats, està produïda per Mediaset i Intereconomia (!?) i hi col·labora Televisió de Catalunya. L’animació és correcte, els paisatges s’han treballat amb cura i l’ambientació de les restes inques és molt bona, tot i que alguns aspectes si es comparen per exemple amb les textures  de Pixar resten a molta distància dels productes nord-americans.

Tadeo Jones és com el seu nom deixa intuir un aventurer que es situa entre Indiana Jones i Superlópez de Jan (no és estrany que Jan, el dibuixant de Superlópez sigui el responsable dels còmics de Tadeo), així com l’heroïna Sara Lavrof és una versió edulcorada i menys impactant de Laura Croft. Malgrat això Tadeo no és una caricatura que busqui el ridícul del protagonista, és un versió agradable que es fa des de la més tendre simpatia. Com arqueòleg m'agrada que es facin pel·lícules que transmetin la passió per l'arqueologia.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada