diumenge, 17 de novembre del 2013

Episodi IV i 1/2: Star Wars Holiday Special


Era el 17 de novembre de 1978 i la CBS va emetre per primera i (sortosament) última vegada l’Star Wars Holiday Special. Davant l’èxit de la primera entrega de la saga, i mentre no es concretaven més pel·lícules George Lucas va cedir a la cadena televisiva els drets per realitzar aquest especial televisiu. El negoci començava a rutllar i es tractava d'aprofitar-ho. El resultat, però, va ser llastimós, tant que George Lucas després de veure’l va decidir que mai més es tornés a emetre, fet que ha creat una certa llegenda al seu voltant.

El gran Chewbacca, amb una absurda túnica vermella
La família que Chewbacca té abandonada
per recòrrer la Galàxia amb Han Solo
La trama és molt infantil: Han Solo i Chewbacca tornen al planeta natal del wookie, Kashyyyk, per celebrar el Dia de la Vida (una espècie de Nadal galàctic), però una trobada amb els imperials els retardarà. Afortunadament Luke i Leia apareixeran. Per allargar encara més el despropòsit a can Chewbacca veuen la televisió, on es succeeixen des de programes de cuina,números musicals, fins a la part més interessant uns dibuixos animats on apareix per primer cop el caçarrecompenses  Bobba Fet.





Actualment hi ha molts fragments de l’especial a la xarxa, el control de George Lucas no és tan poderós, que no fan més que confirmar perquè aquest sempre s’ha negat a la seva reposició.


En aquest enllaç es poden trobar moltes més informacions sobre  l’Star Wars Holiday Special
http://www.starwarsholidayspecial.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada