dimarts, 1 de maig del 2012

La Guerra de les Malvines en còmic


A vegades el còmic pot ser un interessant element per plasmar imatges a episodis històrics. Els dibuixants argentins, d’una gran talla, han realitzat interessants treballs sobre la Guerra de les Malvines. Es tracta de treballs que entronquen directament amb les històries bèl·liques de la revista Skorpio, el Sargento Kirk de Hermán Germán Oesterheld i Hugo Pratt, els diaris de Guerra de Solano López, o l’As de Picas de Juan Giménez...

Jorge C. i Mario Morhaim va publicar al Litoral de Santa Fe, entre l’1 de juny i el 26 de juliol de 1982 una historieta sobre la Guerra de les Malvinas, escrita i dibuixada a mesura que la guerra es desenvolupava. La història finalitzada abruptament per la fi de la guerra i no explica només els esdeveniments contemporanis sinó que també introdueix flashbacks sobre la història de les Malvines que ajuden al lector a comprendre la situació que ha portat a la confrontació.




El 1984 es va publicar a la revista Fierro, amb guió de Ricardo Barreiro una altra història sobre la Guerra de les Malvines, dibuixada per Alberto Macagno, Carlos Pedrazzini i Marcelo Pérez i Julio César Medrano entre d’altres.

L'enfonsament del Belgrano
Recentment a França s’ha publicat un còmic, Malvines, El cel pertany al falcons, amb dibuix de Walther Taborda i guió de Néstor Barrón. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada